Train de Trainer 2023

Start 20 april 2024

0Weken0Dagen0Uren

In april 2024 start de Train-de-trainer improvisatie theater en theatersport.

Deze training geeft jou hele praktische handvatten om zelf lessen en workshops te verzorgen op gebied van theatersport, impro en improvisatietheater. Het heeft zin om deze training te volgen als je al langer actief bent met theatersport en improvisatie theater. Twijfel je of dit wel bij jou past? Voorafgaand aan jouw definitieve deelname vind er sowieso een kort overleg plaats om zeker te weten dat deze training aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Programma

De training bestaat uit 3 fysieke bijeenkomsten.
– dag 1: Kennismaken, basis skills in kaart brengen, type lessen/workshops, ontwerpen.
– dag 2: Lessen/workshops met elkaar delen (door te doen)
– dag 3: Borging van de ervaringen

Tussen dag 2 en 3 ga je “stage lopen” en breng jij jouw les in de praktijk bij een theatersport groep of cursus. Als het lukt is Danny daar bij. Als het past kun je altijd een gastles of meespeelavond verzorgen bij een van de cursussen van Deventer Theatersport. Daarmee verdien je direct iets terug van deze train-de-trainer. Ook is er een online bijeenkomst (of bij de trainer Danny thuis aan de keukentafel) door de praktische/technische kant te lopen zoals tarieven, facturatie, voorwaarden etc.

Planning

De data zijn als volgt;

Dag 1: zaterdag 20 april 2024 van 10:00 tot 16:30 uur

Dag 2: zaterdag 11 mei 2024 van 10:00 tot 17:00 uur

Online: nader te bepalen avond van 20:00 tot 21:30 uur

Dag 3: zaterdag 22 juni 2024 van 13:30 uur tot 16:30 uur

Het bedrag voor deze training van 3 dagen met nog een online bijeenkomst, een-op-een coaching en volledig naslagwerk met daarin kant-en-klare lessen en workshops bedraagt €458,-. Je kunt hem ook in 2 termijnen voldoen van €229. Een week voorafgaand aan de start kun je de factuur verwachten. Vul onderstaand formulier in om je direct op te geven.

Wie is de trainer?

De trainer voor deze training is Danny Smits. Danny heeft meer dan 10 jaar spel ervaring en geeft sinds 2016 cursussen en workshops op het gebied van theatersport. In Amersfoort, Deventer en Zwolle heeft hij inmiddels meer dan 850 cursisten begeleid bij de eerste kennismaking met theatersport. En ook heel wat workshops verzorgd aan uiteenlopende doelgroepen. Van business clubs tot vrijgezellenfeestjes, met kleuters, tieners en pubers tot aan senioren. Op een festival en in de woonkamer van een villa.

Hoe pak je zoiets aan? Wat werkt en wat niet?

De afgelopen jaren heeft hij veel geleerd in de praktijk en vanuit verschillende opleidingen en workshops van anderen. Bijvoorbeeld door de Improacademie Amsterdam Jaaropleiding en Train-de-trainer, aangevuld met een flinke hoeveelheid (internationale) workshops.

Vervolg

Wanneer je na het afsluiten van de train-de-trainer aan de slag wilt als trainer dan kan dat. Er zijn verschillende groepen die met regelmaat een docent theatersport of improvisatie theater zoeken. Ook binnen het aanbod van cursussen van Nederland Theatersport of daarbuiten bestaat er een mogelijkheid om aan de slag te gaan als trainer. Uiteraard is dit allemaal op eigen initiatief en volledig facultatief.

Praktisch

De live trainingsdagen vinden plaats bij de Deventer Schouwburg, aan de Keizerstraat 70 in Deventer. Dit is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer op 2 minuten loopafstand het station Deventer.

De train-de-trainer wordt eens per 2 jaar gegeven. De volgende wordt gepland voor april 2026.  Voor deze eerste editie van 2024 geldt een gereduceerd tarief.

Er wordt gewerkt in een groep van minstens 5 en maximaal 10 deelnemers. Na 10 deelnemers wordt de inschrijving gesloten.